Over Arsène

Hoe mijn passie voor het fietsen begon.

Toen ik 18 jaar was, kwam ik bij de fietsenmaker in Sint-Kruis-Winkel.

Op dat moment was hij een fietswiel aan het vlechten, direct was ik geboeid door de gebruikte techniek en bekwaamheid van de man. Ik dacht in stilte, ooit zal ik dat ook kunnen.

Ik werd lasser en leerde doorheen de jaren vakkundig constructies te maken. Toch bleef die interesse in de techniek achter de fiets. Mijn vrouw Lieve wist hiervan en nam in 2007 het initiatief. Ze schreef mij in voor een cursus Fietsmaker in het Kisp.

Via Frank Van Hyfte, mijn leerkracht vergrootte ik mijn kennis en groeide het idee om fietsen te maken van mijn familie, vrienden en kennissen.

Na het vervolledigen van deze opleiding startte ik mijn eigen zaak met veel enthousiasme in 2012. Met als doel om de inwoners van Doornzele & omstreken hun fietsen te herstellen en uit de nood te helpen. Zeker gezien er nog geen fietsmaker in de nabije regio was.

Ik startte met fietsen te herstellen en de verkoop van allerlei soorten fietsen. Sinds 2020 kan je bij ons ook naast stadsfietsen, elektrische fietsen en kinderfietsen ook Speed Pedelacs verkrijgen.

Vandaag werk ik nog altijd met evenveel passie om elke fiets in orde te zetten, ongeacht welk merk het is. Bij elke fiets wordt er gekeken of die past bij de klant, hier houden we rekening mee met de lengte van de persoon, het fietstraject & gewenste comfort.

Met vele groeten,

Fietsen Arsène.

Arsène & Lieve